top of page
Search

Мој Пут 4.0

ЈЕР ЖЕЛИМ ДА ГРАДИМ СВОЈ ПУТ, А НЕ ДА БИРАМ ПОСТОЈЕЋИ!


Многи знају да је један од најранијих циљева које смо поставили у СПРЕММА-и биo да се на нов начин посветимо и (професионалној) оријентацији младих, али до сада нисмо имали довољно ресурса да се томе посветимо на прави начин.


Међутим, ствари се од данас мењају! Одлучили смо да покренемо нови пројекат који смо замислили тако да омогући средњошколцима (али и студентима) да открију који све образовни и пословни путеви постоје, како могу да искроје сопствени и шта им на том путу може значити. Све оно што не могу често да чују у школи или на класичној професионалној оријентацији.


Није лако остварити овакву идеју, посебно ако немаш помоћ. Ми смо одлучили да се за подршку обратимо заједници (које се њена будућност и највише тиче) и покренули смо crowdfunding кампању. Зато, прочитај остатак текста и трк на dobridabar.com !
КАКО МЛАДИ ДАНАС БИРАЈУ ФАКУЛТЕТ ?


Средњошколци углавном верују да је факултет крајњи циљ њиховог образовања, али суштину тог проблема схвате тек када добију диплому. Желимо да млади од почетка заузму проактиван став према сопственом каријерном путу, да престану да факултет бирају наслепо и да се не воде очекивањима околине.


Кроз програм редовних сусрета с професионалцима - МОЈ ПУТ 4.0, хоћемо да средњошколце изложимо томе шта се стварно дешава у свету рада, стварања и иновација. Млади који нам се придруже моћи ће да, у опуштеној атмосфери, у друштву реномираних стручњака, почну да стварају визију својих образовних путева и пословних могућности. Сусрете ћемо организовати једном месечно у Београду, у сали која може да прими барем стотину људи, а читав програм ћемо стримовати преко нашег YouTube канала, како би сви из Србије, али и региона, могли да нам се придруже у реалном времену. Удруженим снагама омогућићемо средњошколцима (и понеком студенту) да из прве руке сазнају који то послови данашњице постоје и одговарају њиховим интересовањима и афинитетима.ЗАШТО СТЕ НАМ БАШ ВИ ПОТРЕБНИ?

Зато што је ово поклон за све младе који се, као ти некад, осећају збуњено. Зато што своју новогодишњу одлуку да променимо ствари набоље желимо да поделимо са другима. Зато што ово не можемо сами.


Твоја подршка ће омогућити средњошколцима који себе више не проналазе у класичним програмима професионалне оријентације да направе прве кораке на свом путу. Циљ нам је да их упознамо са свиме што постоји у данашњем динамичном свету професија и припремимо их да преузму иницијативу и одговорност у свету који се убрзано трансформише. Желимо да их мотивишемо да свој будући позив траже проактивно - да упис на факултет и стицање дипломе не буду примарни циљ, већ само средство и корак у тражењу свог места у свету.


Ако ти се наша идеја допада, али ниси у могућности да нам помогнеш финансијски, можда можеш да урадиш нешто још важније - прошири вест и обавести породицу, пријатеље, комшије и сваког кога познајеш јер ће неком збуњеном средњошколцу то много значити !Потребно нам је 650.000 динара. С тим новцем можемо да организујемо укупно осам сусрета. Од тога нам је за снимање, стриминг и монтажу потребно 20% новца, за обавештавање и маркетинг 10%, освежење на догађајима 10%, логистичке трошкове 10% и 50% за људске ресурсе (организација, припрема с гостима, праћење и анализа, развој за наредне сезоне).


43 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page