top of page

СПРЕММАтон

Case study какав нисте видели

Шта је СПРЕММАтон ?

СПРЕММАтон је прво такмичење на коме ће тимови средњошколаца из читаве Србије моћи да се опробају у решавању захтевног, актуелног и веома забавног задатка који спаја нове технологије, STEM знања, маркетинг и одрживи развој.

Вести и обавештења

Овде ћемо објављивати све што треба да знате о такмичењу, задатку, важним датумима и радионицама, како бисте све имали на једном месту

17. септембар

Коначно, после два и по месеца вредног рада смо имали прилику да чујемо до каквих решења је дошло шест тимова средњошколаца. Мало је рећи да смо били одушевљени њиховим идејама, а жири се нашао у веома незгодној ситуацији и после много већања (и бројања гласова публике), ситуцација је следећа:

Прво место је освојио тим Тriticum, други је тим COFI из Гимназије у Инђији, а треће место је припало тиму Spice Girls.

Још једном честимамо свим тимовима и њиховим менторима - једно велико БРАВО зато што сте истрајали толико дуго и осмислили изузетна решења!

Више о финалу СПРЕММАтона, тимовима и наградама које су освојили можете да прочитате на нашем блогу, у рубрици вести.

 

8. септембар

Финале СПРЕММАтона ће се одржати последњег дана конференције Будућност је стигла, јесмо ли спреммни?, у суботу, 17. септембра, од 10 часова. Детаљну сатницу финала и распоред тимова можете наћи на страници посвећеној конференцији, или овде

Подсећамо тимове да поведу и пријатеље јер ћемо у обзир узимати и гласове публике, а свим такмичарима желимо пуно среће!

Једва чекамо да чујемо ваша решења!

 

1. септембар

Пета радионица (о вештинама јавног излагања) ће бити одржана хибридно, у недељу, 4. септембра, од 10 сати, Свим тимовима смо послали мејл са детаљним информацијама.

Видимо се!

 

17. август

Четврта радионица (о додатним вредностима и маркетингу) ће бити одржана онлајн, у недељу, 21. августа, од 10 сати, Свим тимовима смо послали мејл са детаљним информацијама.

Видимо се!

 

5. август

Трећа радионица (о пољопривреди) ће бити одржана хибридно, у недељу, 7. августа, од 10 сати, Свим тимовима смо послали мејл са детаљним информацијама.

Видимо се!

 

22. јул

Друга радионица (о урбанизму, архитектури и енергетици) ће бити одржана онлајн, у недељу, 24. јула, од 10 сати, Свим тимовима смо послали мејл са детаљним информацијама.

Видимо се!

 

12. јул

ВАЖАН ПОДСЕТНИК

Не заборавите да је рок за предају извештаја за први чекпоинт 
недеља, 17. јул, у 23:59 . Свако кашњење ће се огледати у смањењу бодова које добијате на првом чекпоинту.

Извештаје треба да пошаљете на prijave.spremma@gmail.com.
 

7. јул

Прва радионица (о избору локације) ће бити у недељу, 10. јула, од 10 сати, у просторијама Мајкрософтовог развојног центра у Србији, а можете да се укључите и путем видео-линка. Свим тимовима смо послали мејл са детаљним информацијама.

Видимо се!

 

26. јун

Данас смо у сјајној атмосфери отворили СПРЕММАтон - изгледа да се тимовима задатак допао, а сада им желимо срећу у смишљању решења!

Ако желите да видите који то задатак треба да реше СПРЕММАтонци, можете га прочитати
овде.

 

22. јун

Пријаве за СПРЕММАтон су затворене, хвала свима који су се пријавили!

Отварање такмичења и представљање задатка ће бити у
недељу, 26. јуна, од 12 сати у просторијама Иницијативе ,,Дигитална Србија", а сви пријављени тимови ће добити више информација током дана.
 

9. јун

Пријаве за СПРЕММАтон су отворене и трајаће до 21. јуна у 23:59 !
Формулар за пријаве се налази на врху стране (а имате га и
овде).

Уколико још увек нисте пронашли ментора, можете  свакако да се пријавите (оставите одговарајућа поља празна) и касније нам јавите ко вам је ментор на prijave.spremma@gmail.com.

Пријаве за овогодишњи  СПРЕММАтон се отварају 9. јуна, а линк ће бити постављен овде на страници.

Чекамо вас!

6. јун

Пријаве за овогодишњи  СПРЕММАтон се отварају 9. јуна, а линк ће бити постављен овде на страници.

Чекамо вас!

Q & A

Ко све може да се пријави ?

Ако си средњој школи (1, 2, 3. или 4. година), или си управо матурирао/-ла, можеш да се пријавиш на СПРЕММАтон. Такмичење је отворено за ђаке из читаве Србије. Ментор може да вам буде било ко ко је завршио средњу школу, али саветујемо да то буде неко ко студира (старији друг, брат/сестра), наставник/-ца или неко ко вам је био ментор на другим пројектима.

Колико чланова треба да има мој тим?

Тимови треба да имају између 3 и 5 чланова. Ако размишљаш о томе да ли сви треба да будете исто годиште и да имате иста интересовања - никако ! 

Подстичемо те да окупиш што разноврснији тим јер ћете тако највише научити једни од других.

Да ли је проблем што никад нисам учествовао/-ла на Case study такмичењу ?

Не, наравно да није. СПРЕММАтон је замишљен тако да ти није потребно никакво искуство са такмичењима овог типа.

Да ли је учешће на СПРЕММАтону бесплатно ?

Апсолутно !

Учешће на СПРЕММАтону је потпуно бесплатно за све, али, нажалост, Покрет СПРЕММА не може да покрије путне трошкове - ако ниси из Београда и одлучиш да на некој од активности учествујеш уживо, нећемо бити у могућности да ти рефундирамо карту.

Онлајн укључење на свим догађајима сем финала ће свакако бити могуће, али те позивамо да, ако си у могућности, дешавањима присуствујеш уживо.

Да ли такмичење стварно траје два месеца?

Да, нисмо се шалили. СПРЕММАтон смо намерно осмислили тако да буде другачији од оставлих Case study такмичења јер ћете имати довољно времена да заиста уроните дубоко у проблем и осмислите заиста иновативна решења. Немој да те ово обесхрабри - задатак јесте велики и комплексан, али ти обећавамо да ће ти променити начин на који посматраш свет, добро ћеш се забавити и научити много.

Да ли ћу онда имати времена и за друге ствари током лета?

Па, то заиста зависи од тебе... Можеш да проведеш читаво лето радећи на задатку (нећемо се бунити), али смо такмичење осмислили тако да ћеш имати сасвим довољно времена да радиш на задатку, али и за све друго што си планирао/-ла.

Мада, немој мислити да то значи да је задатак лак !

Ако имаш још неко питање на које нисмо одговорили, пиши нам на prijave.spremma@gmail.com

Пројекат подржавају

IDS-Logo-SRB-cirilic-color.png
MDCS Logo.png
Institute_BioSense_Logo_horizontalni-1_edited.png
bottom of page