top of page

Програм едукације

ЕДУ 4.0 

ЕДУ 4.0 је наш нови едукативни програм, посебно осмишљен да понуди праву комбинацију управо оних знања и вештина, које смо на конференцији Будућност је стигла, јесмо ли спреммни? идентификовали као кључне за свет и занимања будућности. Припремали смо га у блиској сарадњи са Иницијативом Дигитална Србија и врхунским компанијама из индустрије 4.0.

Програм је имао неколико модула, од којих је први конципиран као низ од 20 радионица, на којима ћемо објединити три кључне области - упознавање са експоненцијалним технологијама, реактуaлизацију школских знања у проблемским контекстима и рад на развоју пословних вештина.

Учесници првог модула програма аутоматски се квалификују и за наредне - где ће се кроз сличне радионице, али и кроз сусрете са успешним предузетницима из индустрије 4.0, даље припремати за завршни модул - екипно решавање великог задатка. Задатак ће бити припремљен у сарадњи с компанијама и захтеваће многе способности - знања о савременим технологијама, али и из фундаменталних наука, креативност, холистички приступ, истрајност, храброст, прави тимски рад. Представљање и одбрана решења ће бити на нашој наредној конференцији, у септембру 2022.

Радионице припремају и држе едукатори Покрета СПРЕММА, заједно са врхунским експертима из водећих компанија и института. Одржаваће се суботом или недељом, у тросатним терминима. 

EDU4.0

Теме којима смо се бавили

Експоненцијалне технологије

Експоненцијалне технологије су то име добиле јер се под њиховим утицајем свет мења експоненцијалном брзином.

AI, blockchain, сензори, роботика, 3D штампа, синтетичка биологија су само неке од њих.

Добићете увид у то како свака од ових технологија функционише, који су им домети и потенцијали.

Подстаћи ћемо вас да промишљате како бисте их употребили у креирању иновативних решења, производа и услуга.

Школско знање

Примена најсавременијих технологија у креирању нових решења, производа и услуга тешко да је могућа без холистичког знања и интердисциплинарног приступа. Зато ћемо неколико радионица посветити управо реактуaлизацији неких изузетно важних знања која стичете у школи, а вероватно нисте свесни колико су примењива.

 

Чиме год да се будете бавили у животу,  поред доброг познавања експоненцијалних технологија, једна од кључних способности која ће вас учинити вредним чланом екипе биће ваша способност да брзо учите, увезујете и примењујете своја знања.

Меке вештине

Да ли знате шта су то

  • Design thinking,

  • Team work

  • Agility & Resilience

  • Well-being?

Овај део програма припремамо под директним вођством врхунских стручњака из компанија светског угледа, које су синоним за унапређење бизниса. Неке радионице ће и они лично држати.

Бизнис вештине

Још једна од тема о којој се слабо говори у школи - како да реализујемо идеју коју имамо, сакупимо новац који нам је потребан да покренемо сопствену компанију и идеју представимо улагачима и купцима/корисницима.

Сазнаћемо како треба да звучи мејл колеги, а како сараднику из друге компаније. Научићемо колико је захтевно одржавати бренд и колико труда мора да се уложи у маркетинг.

Nordeus Hub

Покровитељи

IDS-Logo-SRB-cirilic-color.png
MDCS Logo.png
nf- horizontalni- boja.png

Из евалуационе анкете

"Програм ми је отворио очи и показао да треба озбиљно да радим на себи и који нас све изазови чекају у будућности, као и да јасни испрофилисани послови више не постоје,"
bottom of page