top of page

Мој пут 4.0

Коначно, СПРЕММА почиње да се бави професионалном оријентацијом !

Али не како смо навикли !

ЈЕР ЖЕЛИМ ДА ГРАДИМ СВОЈ ПУТ, А НЕ ДА БИРАМ ПОСТОЈЕЋИ!

Одлучили смо да покренемо нови пројекат који смо замислили тако да омогући средњошколцима (али и студентима) да открију који све образовни и пословни путеви постоје, како могу да искроје сопствени и шта им на том путу може значити. Све оно што не могу често да чују у школи или на класичној професионалној оријентацији.

У проналажењу правог пута ће нам помоћи професионалци, они искуснији, али и млади који тек сада почињу своје каријере. Од њих ће средњошколци моћи да из прве чују како данас изгледају послови којима желе да се баве и како изгледа бирати сопствени образовни пут (да, мислимо на избор факултета). Сазнаћемо да до једног занимања може да се стигне на много начина и коначно научити се факултет не уписује само због дипломе.

Мој Пут 4.0 је посвећен свим младима који се осећају збуњено, који не знају куда даље, али и онима који само желе да прошире видике и чују нешто ново!

Потребна нам је твоја помоћ !

Са овако великим проблемом не можемо да се изборимо сами и зато смо покренули crowdfunding кампању која ће трајати до 18. јануара 2023.

Ако прикупимо средства која су нам потребна, моћи ћемо да организујемо осам сусрета стручњака из најразличитијих области са 100 или више средњошколаца. Сем тога, све ћемо стримовати у реалном времену, тако да ће сви из Србије (али и региона) моћи да нам се придруже.

Ако ти се допада наша идеја, ако знаш неког средњошколца који не може да нађе свој пут или ако само желиш да урадиш нешто добро за младе,

трк на dobridabar.com и помози нам !

Ако ти се наша идеја допада, али ниси у могућности да нам помогнеш финансијски, можда можеш да урадиш нешто још важније - прошири вест и обавести породицу, пријатеље, комшије и сваког кога познајеш јер ће неком збуњеном средњошколцу то много значити !

Зашто је  Мој пут 4.0  другачији ?

Ми не радимо психолошке тестове, него ти показујемо шта све постоји.

Разбијамо уверење да се факултет уписује због дипломе и да га бираш по предметима који ти добро иду.

Доводимо занимљиве госте који желе да поделе своје образовно и професионално искуство са младима. Сви су стручњаци у својим областима - ако не верујеш нама, веруј њима.

Стварамо опуштену атмосферу у којој можеш свакога да питаш све што те интересује и где ћеш заправо наћи одговоре.

Показујемо ти да више не постоји само један пут до онога чиме желиш да се бавиш - на теби је да одабереш онај пут који ти највише одговара.

Свако може да учествује, потпуно бесплатно !

Захваљујући crowdfunding кампањи, програми ће бити отворени за све, а биће и стримовани за оне који не могу да дођу уживо.

Ако желиш да сазнаш више...

Прочитај наш пост о програму МП4 

Пиши нам на pokret.spremma@gmail.com

bottom of page